Was niet de bedoeling 1 : Paniek!

‘Alleen thuis?  bel me dan’ appt Lizz,  mijn nichtje, de stiefkleindochter van mijn broer.

Hij is overleden en ik heb zijn opa rol overgenomen.

Op de eerste ring lacht ze me toe “Ha oompje, hoe gaat ie? “

“Fijn, behalve dat ik mijn lief mis en hier alleen in mijn Franse huis zit. Wanneer kom jij me blij maken met je twee kleinen en je nieuwe amant? “

“Je kan dus gezelschap gebruiken, morgen of zo? ” Ze draait haar mobieltje en ik zie haar vriendin Diane, behuild naar me kijken. Ik ken haar als een feestbeest, er is dus duidelijk wat fout.

Snikkend vraagt ze “Kan ik bij je onderduiken? Me Robin heeft mot met zijn schietgrage crimineeltjes. En die dreigen mij  wat aan te doen en daar heb ik geen zin in en, en en….”

Bange tranen over haar donkere wangen en radeloosheid in haar blik. Terwijl ik sussend praat en luister,  werken mijn gedachten als een razende machine hoe we dit kunnen regelen. Op mijn laptop zoek ik naar vluchten her en der en krijg een idee.

“Dan ben je beter bij mij, toch? Maar je spoor hierheen moeten we uitwissen. Ik denk, dat je met een luidruchtige ruzie bij Robin weg moet. Dan ben je waarschijnlijk niet meer interessant en komen ze niet achter je aan. Ga nu met Lizz naar jullie appartement om wat van je spullen te halen. Je roept dat je naar je tante in Moengo gaat en nu je koffer pakt.”

“Ik heb geen tante in Moengo!”

“Natuurlijk niet, maar ik moet je op een vlucht naar Parijs-Orly hebben en wel zo snel mogelijk. Daar vliegen ze morgen om  1 uur op Cayenne in Frans Guyana. En dat is maar een pontje ver van Moengo. En geen ogen op Zanderij, die je niet zien uitstappen. Jij neemt op Parijs-Bercy de intercity naar hier en niemand weet waar je zit.  Dan hebben we een waterdicht verhaal voor je vriendinnen, dat Lizz kan rondroddelen.

Op Schiphol pin je zoveel mogelijk contant en zet je mobiel uit. Je geeft die aan Lizz. Neef Jackie kan die naar Moengo brengen, hij gaat deze week naar Suri. Hij zet hem daar aan, stuurt wat berichtjes her en der en laat hem daar later -goed gestript- stelen. 

Ik geef je hier een Franse mobiel, waar je alleen Lizz en mij mee belt. Ik boek je vlucht Schiphol-Cayenne  en je treinticket naar hier. Je ziet zo mijn mail met de gegevens bij Lizz komen. Zeg je namen zoals in je paspoort en je geboortedatum”

“Jeez! Jij schakelt snel!  Diane Francina Yellwell. 14-7-1997, Paramaribo”

“Ok. En pas op, je appartement kan gebugd zijn, en jullie telefoons afgeluisterd en getraced. Stuur een vriendin naar Robin, die hem  amoureus in zijn oor kan fluisteren wat je van plan bent. Jullie stappen binnen als ze op de bank liggen te seksen. En daar gaat de ruzie dan weer over.”

“Wat ben jij slecht!” roept Lizz en lacht naar me “Je hebt op die party laatst Linda toch gezien? Robin heeft het alsmaar over haar bobbies. Die kan ik om een boodschap sturen”.

“Groot, slank, zwart en benen tot haar tieten? Mmmm, ja, kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik ga voor je boeken, laters!”

Even ben ik nog in gedachten bij Linda, hoe ze buik aan buik met me danste, zij een kop groter dan ik, dus mijn hoofd tussen haar volle, zachte tieten. Stof voor erg natte dromen van een oude man als ik.

+**+

Twee uur later krijg ik via Lizz een foto van verschrikt kijkende Robin en Linda, zijn genot diep in het hare met datum en tijd. Gaat werken als wraakporno, Jaloers op hem?  Op zijn pik daar? Zeker.

Een nummer, dat ik niet ken, sms’t me. “Burner phone. Hebben we in elke koffer met een anonieme creditcard. Mission accomplished. Alles bij me voor een paar weken. Zie je morgen!”

de verhalen:
fabulae

Naar de inhoud:
Was niet de bedoeling

volgend hoofdstuk:
2 – Diane

Gepubliceerd door Desiderius Lustig

Ik zet mijn hete dromen om in verhalen vol genot en liefde. Mijn fascinatie is vooral de herinnering aan mensen, ontmoetingen en gebeurtenissen, maar dan omgebogen naar intense lichamelijkheid. In mijn verhalen ben ik daarnaar op zoek en herbeleef al schrijvend, wat er had kunnen zijn of bijna was. Als er maar......

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: